15 Eylül 2012 Cumartesi

En iyi 10 kompakt kamera

CHİP fiyatlarıyla DSLR'leri aratmayan en iyi 10 kompakt kamerayı seçmiş.İşte 10 dev canavar!
CHIP test merkezinde yüzlerce dijital kamera test edilir ve çok azı "çok iyi" ödülüne layık görülür. Ve şimdi size en iyileri sunuyoruz: Bu kompakt kameralar ile kaygılanmadan en iyi fotoğrafları çekebilirsiniz.
Bir kamerayı iyi yapan nedir? Mükemmel görüntü kalitesi? Bir sürü ekipman? Ya da spor fotoğraflarında bile bulanık çıkmayacak kadar hızlı otofokus kabiliyeti mi?

10. Sıra: Nikon Coolpix P7100

Nikon P7100 sıralamalarda selefi P7000'in biraz daha ilerisinde yer alıyor. Temelde bir değişiklik getirmeyen yeni modelde birkaç ufak iyileştirme yapılmış. Dönebilen ekran ve hızlı tepki bunlardan birkaçı. Görüntü kalitesinde değişme yok fakat zaten diğer pek çok kompakt kameraya göre çok daha yüksek seviyede ve kalitede fotoğraflar sunuyor. Selefiyle kıyasladığımızda fotoğrafların daha detaylı olduğunu söyleyemeyiz fakat daha az gren var P7100'ün çektiği fotoğraflarda.
Genel: 83.8%
Görüntü kalitesi: 78%
Ekipman / Taşıma: 94%
Hız: 74%
Fiyat: Ortalama 1.400 TL

9. Sıra: Panasonic Lumix DMC-FZ62

Her yıl Panasonic iki mega-zoom kamera ile karşımıza çıkıyor. 2012'nin tam donanımlı modeli FZ200 ve onun alternatifi FZ62(FZ48'in halefi). Kısılmış özelliklerine rağmen listemize ilk 10'dan girmeyi başarıyor.
24x yakınlaştırma(25-600mm, küçük resim odak mesafesi) ve yeterli görüntü sabitleyicisine sahip 16 megapiksel görüntü sensörlü Lumix DMC-FZ62 ortalamanın üzerinde kalitede fotoğraflar sunuyor.
Full HD çözünürlükte video çekebiliyor. Fotoğraf çekiminde ise pek çok otomatik ve manuel seçenek arasında seçim yapabiliyorsunuz. Geniş açı modunda otofokus anlık fotoğrafları yakalayabilecek kadar hızlı odaklanabiliyor.
Genel: 84.0%
Görüntü kalitesi: 77%
Ekipman / Taşıma: 93%
Hız: 82%
Fiyat: 400 Euro (Yurtdışı)

8. Sıra: Sony Cyber-Shot DSC-HX200V

Sony, mega-zoom kamera sınıfını, devasa 18 Megapiksel CMOS sensörlü CyberShot DSC-HC200V ile güncelledi. Gün ışığında yüksek keskinlikte fotoğraflar çekerken, düşük ışıkta detaylar daha bulanık görünüyor. Otofokus, enstantene çekimler için yeterli hızda. Sony'nin HX200V ile birlikte verdiği ekipmanlar ise çok iyi. Çok sayıda rahat program, manuel modlar, iyi FullHD video modu ve çekilen fotoğrafların yerini kaydedebilmek için GPS alıcısı.
Genel: 84.2%
Görüntü kalitesi: 74%
Ekipman / Taşıma: 94%
Hız: 88%
Fiyat: Ortalama 1.200 TL

7. Sıra: Fujifilm X-S1

Fujifilm X-S1, DSLR benzeri görüntüsü ile sıradışı görünüyor. Bu sıradışı kameranın hedef aldığı gurup ise: Çok fazla seçeneğe sahip ve geniş odak mesafesine sahip kolay taşınabilir bir kamera arayanlar. Tabi ki uygun bir lense sahip DSLR ile de bunlara sahip olabilirsiniz fakat bu kombinasyon kesinlikle X-S1'inden daha yüksek fiyat etiketine sahip olacaktır.
Görüntü kalitesi tabi ki bir DSLR ile kıyaslanamaz fakat  kendi klasmanındaki diğer mega-zoom kameralarla kıyaslandığında listenin birinci sırasında yer alıyor. Diğer olumlu yanları ise, hızlı otofokus, büyük ve keskin elektronik vizör ve iyi Full HD video.

Genel: 85.5%
Görüntü kalitesi: 76%
Ekipman / Taşıma: 96%
Hız: 87%
Fiyat: Ortalama 2.700 TL

6. Sıra: Leica V-Lux 3

Lecia V-Lux 3, kardeş modeli Panasonic DMC-FZ150 ile neredeyse tıpatıp aynı, fakat paketinde gelen iki Adobe grafik programı ile 350 euro daha yüksek fiyatla tüketici karşısına çıkıyor. V-Lux 3 iyi bir kamera fakat aynı kalitede fotoğraf çekebilen-hatta bir nebze daha iyi- Panasonic Lumix DMC-FZ150 daha düşük fiyatla alıcı bulurken, en iyi tercih değil. Hatta Adobe yazılımlarını ayrı satın alırsanız cebinizde fazladan para bile kalıyor.
Genel: 86.9%
Görüntü kalitesi: 75%
Ekipman / Taşıma: 100%
Hız: 88%
Fiyat: Ortalama 2.000 TL

5. Sıra: Panasonic Lumix DMC-FZ150

Başarılı revizyon: Panasonic FZ150 test merkezimize gelen en iyi mega-zoom klasmanı kameralardan biri ve bu sıralamada kendisine ikinci sırada yer buluyor. Selefinin zayıf kaldığı alan görüntü kalitesiydi ve Panasonic mühendisleri bu sorunu kökten halletmiş görünüyor. Fotoğraf kalitesi düşük megapiksele bağlı olarak daha düşük- Sony bu sene rakip kamerasında 16MP sensör kullandı.  FZ150 çektiği fotoğraflar, yüksek ışık hassasiyeti sayesinde yeterli aydınlık çıkıyor fakat detaylarda kayıp meydana geliyor. Vizördeki görüntü biraz yavaş ve takılarak hareket ediyor fakat fotoğraf çekimi gayet hızlı. FZ150 pek çok seçenek ve manuel ayar sunuyor, özellikle de video için. Bütün özelliklere sahip fakat DSLR olmayan bir kamera isteyen ciddi fotoğrafçılar için iyi fakat biraz pahalı bir alternatif.
Genel: 87.1%
Görüntü kalitesi: 75%
Ekipman / Taşıma: 100%
Hız: 91%
Fiyatı: Ortalama 1.350 TL

4. Sıra: Fujifilm X10 FinePix

Fujifilm, X10 ile Premium-kompakt kamera klasmanını aşıyor ve dijital kameralar klasmanında kendisine hak ettiği yüksek sırayı ediniyor. Görüntü kalitesi tüm rakiplerine kafa tutacak kadar iyi. Buna ek olarak pek çok seçenek ve ayarla da bu yüksek kaliteyi tamamlıyor.
Şunun altını çizmek gerekiyor, 4x optik yakınlaştırma sunan lensin (28-112mm, küçük resim odak mesafesi) odak uzaklığı mekanik olarak değiştirilebiliyor- tıpkı DSLR'lardaki gibi.
İşleme süresi ise oldukça kısa. Bu kamera segmeninin tepki hızı genellikle kusursuzdur. Full HD kalitede video çekebiliyor fakat sesler biraz sıkıntılı. Fotoğraf çekmek için çok etkileyici bir kompakt kamera arayanlar tercihlerini X10'dan yana kullanabilirler. 

Genel: 87.6%
Görüntü kalitesi: 84%
Ekipman / Taşıma: 92%
Hız: 86%
Fiyatı: Ortalama 1.200 TL

3. Sıra: Sony Cyber-Shot DSC-RX100

Eğer gerçekten kolay taşınabilen bir kamera çok iyi fotoğraflar çekebiliyorsa, bu Sony RX100'den başkası olamaz. Muazzam görüntü kalitesi, kusursuz işçilik, mükemmel özellikler ve otofokus kısa sürede ve başarıyla odaklanabiliyor. Sony, değerli kompakt kamera piyasasına girişini çok doğru ve iyi yönetti. Fakat RX100'ün hedef kitlesi oldukça küçük. Bu kamerayı, sistem yada DSLR kamera istemeyen, bridge kameraları çok büyük bulan ve ufak boyutta yüksek kaliteye 650 euro verebilecek insanların ilgi alanındaki kamera olarak tanımlayabiliriz.

Genel: 89.7%
Görüntü kalitesi: 92%
Ekipman / Taşıma: 87%
Hız: 90%
Fiyat: Ortalama 1.800 TL



2. Sıra: Panasonic Lumix DMC-LX7

LX7, Panasonic'in en güncel kamerası değil fakat paranızın hakkını fazlasıyla veriyor, ek olarak selefi X5'in üzerine büyük geliştirmelerle geliyor. LX7'nin görüntü kalitesi oldukça etkileyici, test ettiğimiz kameralar arasında en iyi üçüncü kaliteye sahip. Devasa objektifi ile otomatik modda fotoğraf çekmeyi kolaylaştırıyor ve cömert ayar ve seçenekleriyle göz dolduruyor. Otofokus her durumda enstanteneleri yakalayabilecek kadar hızlı odaklanıyor. Uzun pil ömrü var ve oldukça kaliteli video çekebiliyor. DSLR yada sistem kameralara portatif bir alternatif olarak LX7 göz dolduruyor.
Genel:% 90.2
Görüntü kalitesi: 86%
Ekipman / Taşıma: 94%
Hız: 95%
Fiyatı: 650 Euro (Yurtdışı)

1. Sıra: Canon PowerShot G1 X

Mükemmel görüntü kalitesine sahip bir kompakt kamera arıyorsanız birinci seçeneğiniz PowerShot G1 X olacaktır. Ergonomide ise G1 X serinin geri kalanına benziyor: Pek çok ayar, düğme ve tekerlek sofistike bir göreve yönelik. Çok hızlı fotoğraf çekmesine rağmen G1 X'in enstantene çekim özelliği sınırlı. Optik vizör küçük boyutuna rağmen çok iyi iş çıkarıyor. Üstün görüntü kalitesi ve rakiplerine kıyasla sunduğu avantajlar ile G1 X sıralamada birinci sırayı hak ediyor- üstelik 700 euro fiyat etiketine sahip olmasına rağmen. Aynı zamanda ucuz DSLR ve sistem kameralara da kafa tutuyor. Konu kalite ise G1 X kesinlikle bu konuda en iyisi.
Genel: 91.2%
Görüntü kalitesi: 100%
Ekipman/Taşıma: 91%
Hız: 67%
Fiyat: Ortalama 1.900 TL






İlgili Aramalar:en iyi 10 kompakt kamera,en iyi kameralar,en kaliteli kameralar,canon powershot g1 x,panasonic lumix dmc-lx7,sony cyber-shot dsc-rx100-fujifilm x10 finepix,panasonic lumix dmc-fz150,leica v-lux 3,fujifilm x-s1,sony cyber-shot-dsc-hx200v,panasonic lumix dmc-fz62,nikon coolpix p7100

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder